سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اللهم کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ من ساعات اللیل و النهار وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَمؤیدا حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً وعجل فرجه واجعلنا من شیعته یا ارحم الراحمین ...

فتیان 1412

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی صاحِبِ الدَّعوَةِ النَّبَوِیَّةِ وَ الأُصولِ الحَیدَرِیَّةِ وَ العِصمَةِ الفاطِمِیَّةِ وَ الحِلمِ الحَسَنِیَّةِ وَ الشَّجاعَةِ الحُسَینِیَّةِ وَ العِبادَةِ السَّجّادِیَّةِ وَ المَآثِرِ الباقِرِیَّةِ وَ الآثارِ الصّادِقِیَّةِ وَ العُلُومِ الکاظِمِیَّةِ وَ الحُجَجِ الرَّضَوِیَّةِ وَ الشُّهُبِ الجَوادِیَّةِ وَ الشُّرُوحِ الهادِیَّةِ وَ الهَیبَةِ الزَّکِیَّةِ وَ الغَیبَةِ المَهدِیَّةِ با صلوات بر محمد و آل محمد ... ورود شما را به وبلاگ فتیان 1412 گرامی می داریم

این هم شاهد ادعا بر ورود نجاسات در زندگی مردم:

در سایتهای خبری آمده که:

دو هزار ماده اولیه و افزودنی با منشأ مشکوک و غیر حلال در خوراکی ها        

در شرایطی که بازار غذا و خوراکی ها عملاً به حال خود رها شده و نظارتی بر آن نیست، رئیس پژوهشکده تغذیه ایران از ورود و استفاده از آنزیم ها و طعم دهنده هایی با سرمنشأ حیوانات حرام گوشتی مانند خوک خبر می دهد. به گفته وی حدود 2 هزار افزودنی غذایی با منشأ نامشخص وارد کشور می شود.

روزنامه جوان: ماجرای خوراکی های ناسالم کم بود که حالا باید خوراکی هایی با منشأ غیر حلال را هم به این فهرست اضافه کنیم. منبع این خبر هم کاملاً موثق است. این بار رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی است که نسبت به واردات مواد اولیه صنعت غذایی به مانند طعم دهنده ها، آنزیم ها و موارد دیگر با منشأ نامشخص هشدار می دهد. رسول کدخدایی با بیان اینکه در حوزه ذبح و صید نظارت های کافی وجود دارد، می افزاید: مشکلی اصلی در ترکیباتی است که به عنوان افزودنی در فرآوری مواد غذایی استفاده می شود. اینها از خارج از کشور وارد می شود و روی منشأ آنها، هیچ نظارتی نیست و هیچ قانونی که دستگاه های نظارتی و حاکمیتی به استناد آن تعیین منشأ بکنند، وجود ندارد. در این زمینه صرفاً به گزارش های تأمین کننده اکتفا می شود در حالی که این گزارش ها همیشه قابل اعتماد نیست.

پنیرهایی با آنزیم پنیر خوکی

راه یافتن غذاهای حرام مانند خرچنگ و لابستر به منوی برخی از رستوران ها داستان جدیدی نیست. کنسرو خرچنگ و صدف یا سوسیس و کالباس هایی با گوشت خوک را هم راحت تر از آنچه که فکر کنید از بسیاری از سوپرمارکت های سطح شهرهای بزرگ می توان تهیه کرد اما چنین غذاهایی مشتری های خاص خودشان را دارند. در برابر این اما خوراکی هایی مانند پنیر یا فرآورده هایی از جمله سوسیس و کالباس، آبمیوه و رب از جمله خوراکی هایی است که همه مردم از آن استفاده می کنند. این در حالی است که به گفته رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی طعم دهنده هایی که در تمامی صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد با منشأ نامشخص وارد کشور می شوند. وی به طور مثال درباره آنزیمی که برای تولید پنیر استفاده می شود، می گوید: آنزیمی که در صنعت پنیرسازی استفاده می شود به عنوان یک میکروب باید در محیطی کشت شود که این محیط در اکثر موارد محیط غیرحلال مانند خوک است، چراکه برای تولیدکنندگان مهم نیست این آنزیم در چه محیطی به عمل آمده و عمل جداسازی را نیز انجام نمی دهند.

بنا به تأکید رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی دنیای غرب هیچ الزامی برای حلال یا غیرحلال بودن این محصولات ندارد، در حالی که وقتی میکروب در این محیط کشت شود و تبدیل به آنزیم شود، بخشی از محیط غیرحلال نیز همراه آن خواهد بود.

ابزاری برای بررسی حلال بودن نداریم

به گفته کدخدایی 50 درصد مواد غذایی کشور وارداتی است که بخشی از آن به صورت مواد غذایی خام و بخش دیگر به صورت مواد اولیه به کشور وارد می شود. این در حالی است که از بُعد حلال بودن روی مواد اولیه نظارت نمی شود. علاوه بر این در کشور هیچ ابزاری وجود ندارد که منشأ این افزودنی ها مورد بررسی قرار بگیرد.

رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی در مورد منشأ واردات طعم دهنده ها و مواد اولیه می گوید: طیف وسیعی از کشورها اقدام به صادرات مواد اولیه می کنند و مواد اولیه از مبدأ تا مقصد، مسیرهای مختلفی را طی می کنند به گونه ای که ممکن است بدون اینکه متوجه باشیم از رژیم صهیونیستی واردات صورت بگیرد و بعد از دست به دست شدن های بسیار به ایران برسد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا آنزیم ها و مواد اولیه با منشأ نامشخص و احیاناً غیرحلال می تواند حلال بودن یک محصول غذایی را تحت الشعاع قرار دهد، می گوید: من در جایگاه فقهی قرار ندارم که در این مورد حکم بدهم. ما پژوهش های خود را رسانه ای می کنیم تا به گوش فقها برسد و آن گاه آنها نظر خود را طبق دستاوردهای ما ارائه می کنند و مشخص می شود این فرآورده ها حلال هستند یا حرام. در برابر این موضوع خبرنگار اجتماعی «جوان» با سازمان غذا و دارو تماس گرفت تا پاسخ مسئولان این سازمان را هم در برابر این نکات بشنود و منعکس کند اما به دلیل جلسه و در دسترس نبودن مدیران این سازمان بخش پاسخ های مسئولان در این زمینه خالی ماند.

کدخدایی نیز با بیان اینکه در بعد پدافند غیرعامل موضوع حلال بودن غذا، حائز اهمیت است، می گوید: بخشی از واردات ناآگاهانه است، اما دشمنان ما آگاهانه از طریق صادرات غذاهای غیرحلال به ایران، وارد می شوند تا اخلاقیات، ارزش های دینی و فرهنگی را تحت الشعاع قرار دهند و بداخلاقی ها را که یکی از پدیده های این روزهای جامعه است، ترویج دهند.

فضولات حیوانات در خوراکی های قاچاق

محصولات و خوراکی های قاچاق هم برای خودشان در سفره مردم کشور ما جا باز کرده اند. این خوراکی ها هم در همه جا توزیع می شوند از زیر میز برخی سوپرمارکت ها گرفته تا دست فروشان مترو و کنار خیابان. این در حالی است که بنا به تأکید رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، محصولات غذایی قاچاق ممکن است از محصولات دامی غیرحلال تولید شده باشد. کدخدایی با اشاره به واردات برخی کالاهای قاچاق مانند ردبول تقلبی با منشأ اسپرم گاو می گوید: بررسی ها نشان داده که مواد غذایی قاچاق که حتی گاهی از کشورهای اسلامی وارد شده اند، منشأ غیرحلال داشته و نمی توان آنها را مصرف کرد. به گفته وی از گوشت و خون گرفته تا حتی فضولات حیوانات در محصولات خوراکی قاچاق استفاده می شود.

منبع خبر:   فردا نیوز

***********************************

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با گذری کوتاه در فروشگاه ها اقلام متعددی از محصولات غذایی در قفسه مراکز فروش مواد غذایی مشاهده می شود که در بسته بندی های شکیل،پر زرق و برق و زیبا به مشتریان و متقاضیان خرید چنین محصولاتی عرضه می شود.

قاچاق فرآورده ها و تولیدات غذایی موضوعی جدید و نوظهور نیست،اما با این وجود در بُعد نظارتی،اقدامی جدی و تعیین کننده در این خصوص اعمال نشده است.

قریب به 4 سال پیش بود که توزیع گوشت کوسه و هشت پا در برخی رسانه ها منتشر شد و در مقطعی به موضوع و بحثی داغ در محافل عمومی و خصوصی بَدَل گشت.

در کنار آن اخباری مبنی بر سِرو قورباغه،خرچنگ و خرگوش در برخی از رستوران ها نیز به گوش رسید که تمامی این موارد حکایت از یک معضل واحد دارد،قاچاق مواد غذایی در خلا نظارت دقیق در حوزه اقلام خوراکی.

 قاچاق مواد غذایی در دریای طوفانی

آراسب دباغ مقدم،نایب رئیس کمیته تخصصی بهداشت و مواد غذایی سازمان نظام دامپزشکی کشور،چندی پیش آدامس ها،قهوه،شکلات و چای را از نمونه اقلامی عنوان کرد که بصورت قاچاق وارد کشور می شوند.

عمده قاچاقچیان چنین محصولاتی روزها و ساعاتی را برای این امر اختصاص می دهند که دریا طوفانی است زیرا در چنین مقاطعی ضریب خطر افزایش پیدا می کند و به تبع ناظران و ماموران کمتری در پهنه دریا حضور دارند.

محصولاتی که به گفته برخی مسئولان،حیوانات حرام گوشتی همچون خوک طعم دهنده اصلی آنها محسوب می شوند و در کنار آن بیفزایید قریب به 2000 افزودنی خوراکی که منشاء آن نامشخص و مبهم است.

اقلام فوق در مقایسه با عرضه محصولات قاچاق گوشتی از حجم انبوه تری برخوردار هستند زیرا نگهداری و قاچاق فرآورده های گوشتی با دشواری های خاص به خود همراه است اما به هر ترتیب در هر دو بخش اقلام خوراکی گوشتی و غیر گوشتی کثرت و تنوع بسیاری وجود دارد.

 



[ یکشنبه 95/1/22 ] [ 1:38 عصر ] [ فتیان ]

نظر