سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اللهم کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ من ساعات اللیل و النهار وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَمؤیدا حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً وعجل فرجه واجعلنا من شیعته یا ارحم الراحمین ...

فتیان 1412

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی صاحِبِ الدَّعوَةِ النَّبَوِیَّةِ وَ الأُصولِ الحَیدَرِیَّةِ وَ العِصمَةِ الفاطِمِیَّةِ وَ الحِلمِ الحَسَنِیَّةِ وَ الشَّجاعَةِ الحُسَینِیَّةِ وَ العِبادَةِ السَّجّادِیَّةِ وَ المَآثِرِ الباقِرِیَّةِ وَ الآثارِ الصّادِقِیَّةِ وَ العُلُومِ الکاظِمِیَّةِ وَ الحُجَجِ الرَّضَوِیَّةِ وَ الشُّهُبِ الجَوادِیَّةِ وَ الشُّرُوحِ الهادِیَّةِ وَ الهَیبَةِ الزَّکِیَّةِ وَ الغَیبَةِ المَهدِیَّةِ با صلوات بر محمد و آل محمد ... ورود شما را به وبلاگ فتیان 1412 گرامی می داریم


یکی از مشکلات بزرگ این است که افراد روش تصمیم درست را نمی دانند لذا یا نمی توانند تصمیم بگیرند و یا در تصمیم گیری دچار اشتباه می شوند. به همین دلیل برآن شدیم که به طور مختصر مراحل تصمیمگیری را بیاوریم. باشد که برای مومنین، کمکی باشد. مراحل تصمیم گیری عبارتند از:

 1- اخذ اطلاعات در مورد موضوع و آگاهی در آن.

این اطلاعات باید چهار خصوصیت داشته باشند.

الف) صحیح باشند: یعنی اطلاعات غلط و اشتباه نباشند.

ب) کافی باشند: یعنی اطلاعات ناقص نباشند و به اندازه ای باشند که بتوان همه جوانب را سنجید.

ج) مربوط باشند: یعنی اطلاعات نامربوط نباشند. عده ای اطلاعات صحیح و کافی به دست می آورند اما هیچ ربطی به موضوعی که می خواهند تصمیم گیری کنند ندارد.

2- مشورت با عاقلی که در مورد موضوع، علم داشته باشد و همچنین مغرض و حسود نباشد تا به شما درست مشورت دهد.

3- تصفیه افکار (پالایش افکار): یعنی باید پس از جمع آوری اطلاعات و مشورت، جمع بندی کرده و اطلاعات را سبک و سنگین کند.

4- حزم (آینده نگری): یعنی در مورد تصمیمی که می خواهد بگیرد احتمالات آینده را بررسی کرده و دور اندیشی کند.

5- استظهار (پشت گرمی): یعنی برای اجرای تصمیم خود حتما یک پشت گرمی داشته باشد مخصوصا افرادی که در تصمیم مورد نظر می توانند پشت گرمی باشند که حق تعالی و اولیائش هستند.

6- عزم (اراده قاطع): پس از اینکه مراحل قبل را پشت سر گذاشت باید هر نوع شک و تردید را از خود دور کند و اراده قاطع بر انجام کار پیدا کند.

7- توکل: در انجام تصمیم گرفته شده باید به خداوند متعال توکل کرد زیرا فرموده اند که رهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش. و بدون حق تعالی هیچ کاری مفید نخواهد بود.

8- احتیاط: باید در انجام تصمیم جوانب احتیاط را هم از دست نداد و بی گدار به آب نزد که اگر احتیاط نکنیم گاهی ممکن است که از جایی که فکرش را نمی کنیم دچار مشکل شویم. 

 

 



[ شنبه 93/5/18 ] [ 1:13 عصر ] [ فتیان ]

نظر