سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اللهم کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ فی هذِهِ السّاعَةِ وَفی کُلِّ ساعَةٍ من ساعات اللیل و النهار وَلِیّاً وَحافِظاً وَقائِدا ‏وَناصِراً وَدَلیلاً وَمؤیدا حَتّى تُسْکِنَهُ أَرْضَک َطَوْعاً وَتُمَتِّعَهُ فیها طَویلاً وعجل فرجه واجعلنا من شیعته یا ارحم الراحمین ...

فتیان 1412

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی صاحِبِ الدَّعوَةِ النَّبَوِیَّةِ وَ الأُصولِ الحَیدَرِیَّةِ وَ العِصمَةِ الفاطِمِیَّةِ وَ الحِلمِ الحَسَنِیَّةِ وَ الشَّجاعَةِ الحُسَینِیَّةِ وَ العِبادَةِ السَّجّادِیَّةِ وَ المَآثِرِ الباقِرِیَّةِ وَ الآثارِ الصّادِقِیَّةِ وَ العُلُومِ الکاظِمِیَّةِ وَ الحُجَجِ الرَّضَوِیَّةِ وَ الشُّهُبِ الجَوادِیَّةِ وَ الشُّرُوحِ الهادِیَّةِ وَ الهَیبَةِ الزَّکِیَّةِ وَ الغَیبَةِ المَهدِیَّةِ با صلوات بر محمد و آل محمد ... ورود شما را به وبلاگ فتیان 1412 گرامی می داریم

با نهایت تأسّف باید به عرض شیعیان امیرالمومنین صلوات الله علیه برسانیم که عده ای سودجو که دنبال این هستند که از اطاله عزاداری سیدالشهدا برای خود نانی درست کنند، از چند سال قبل، زمینه اینکه ماه صفر را نیز مانند ماه محرم، ماه عزا اعلام کنند، تدارک دیده اند. یعنی ایام حسینی در ماه محرم را به ایام حسنی در ماه صفر متصل کنند. و امسال بعد از آن زمینه سازی ها، آنچه مانع این بود که ماه صفر را ماه عزا اعلام کنند، میلاد با سعادت مولانا کاظم صلوات الله علیه بود که در هفتم صفر قرار دارد. آنها چند کار انجام دادند:

1- هفتم صفر را شهادت امام مجتبی قرار دادند.

2- ولادت امام کاظم صلوات الله علیه را به ماه ذی الحجه انتقال دادند.

و برای هر دو عمل خود، توجیهی ساختند. برای کار اول، از شهید اول در دروس که شهادت امام مجتبی را نیز در این روز نقل کرده، آوردند. و بعداً به پیروی او، شیخ بهاء الدین عاملی در توضیح المقاصد نقل کرد و بعد کفعمی و غیره این را نقل کرده اند در حالی که در هر صورت، این نقل، شیعی نیست همچنین سایر علما، شهادت مولانا مجتبی را در بیست و هشتم صفر نقل کرده اند مثل شیخ مفید در مسار الشیعة، و شیخ طوسی در مصباح المتهجد، امین الاسلام طبرسی در اعلام الوری و تاج الموالید، ابوجعفر طبری در دلائل الامامة، علامه مجلسی در بحارالانوار، شیخ اربلی در کشف الغمة و همینطور محدث قمی در کتب خود همچون منتهی الآمال و فیض العلام و غیره . ایشان که همگی از اعلام شیعه هستند. تازه کلینی در کافی و فتّال در روضة الواعظین و رازی در کفایة الاثر و غیره در آخر صفر نقل نموده اند. علی کل حال می توان گفت اکثر قریب به اتفاق علمای شیعه در اواخر صفر، شهادت امام مجتبی صلوات الله علیه را دانسته اند؛ و تصریح این اعاظم مقدم است بر سایر اقوال که هیچ وثاقتی هم برای آنها نمی باشد.

اما در مورد ولادت امام کاظم صلوات الله علیه، استدلال به خبر عسکری (منقول در دلائل الامامة) وجهی ندارد چرا که خبری ضعیف است. و نقل ابوبصیر (منقول در الکافی) کاشف از تولد مولانا کاظم در ماه ذی حجه نیست چرا که تصریحی به ایشان نشده. احتمالاً یکی دیگر از فرزندان حضرت در این روز متولد شده. و قول منهال قصاب (منقول در المحاسن) نیز همچون نقل ابوبصیر است و در آن اشاره ای به تولد امام کاظم نشده است.

علی کلّ حال، جا به جا کردن سالروز تولد مولانا کاظم از صفر به ذی الحجه جهت عزاداری طولانی تر کاری سخیف است. آیا عزاداری ماه محرم کافی نیست؟ آیا باید در جهان، شیعیان را عزادار بدانند؟ آیا عزاداری طولانی، هتک اهلبیت عصمت و طهارت نیست؟

علاوه بر ولادت امام کاظم صلوات الله علیه در ماه صفر، بعضی هم ولادت امام باقر را در سوم صفر دانسته اند. این هم وجه دیگری برای جلوگیری از عزاداری اوایل ماه صفر است. ان شاء الله ایام حسینی در محرم را به ایام حسنی در صفر نچسبانیم. 



[ سه شنبه 95/7/27 ] [ 9:59 صبح ] [ فتیان ]

نظر